Kwasy chlebowe produkowane przez browary litewskie to naturalne bezalkoholowe napoje warzone według starych receptur, zachowujące smak z przed wieków.
"Kwas Chlebowy Wileński" warzony jest z sucharów chlebowych oraz źródlanej wody z dodatkiem słodu jęczmiennego i żytniego, cukru i kwasu mlekowego.
"Kwas Chlebowy Litewski" warzony jest z żytnich sucharów chlebowych oraz źródlanej wody z dodatkiem cukru i kwasku cytrynowego.
Po uwarzeniu kwasy są rozlewane do szklanych butelek i pasteryzowane tunelowo w temp 85-90 st.C, co zapewnia im 9 miesięczny okres przydatności do spożycia.
Do kwasów warzonych w browarach z którymi współpracujemy nie dodaje się żadnych chemicznych środków konserwujących, sztucznych substancji zapachowych ani koloryzujących.
Kwasy te mają przyjemny, naturalny smak pieczonego żytniego chleba, łatwo się pienią, doskonale gaszą pragnienie i długo utrzymują niską temperaturę po schłodzeniu.
Kwas Chlebowy
Działanie naturalnego kwasu chlebowego jest nieocenione dla zdrowia, podnosi odporność organizmu, wspomaga trawienie. Naturalny kwas chlebowy zawiera wiele cennych mikroelementów, witamin i aminokwasów. Polecany jest jako napój mający korzystny wpływ w wielu chorobach i dolegliwościach oraz jako napój regenerujący dla ludzi pracujących fizycznie i sportowców.
"Kwas Chlebowy Wileński" i "Kwas Chlebowy Litewski" są smacznymi bezalkoholowymi napojami, mogącymi z pewnością zastąpić kufel piwa.
Polecane są zarówno dla dzieci jak i dorosłych.